Review | Kruidvat Eeltsokken

DSC 0196 Review | Kruidvat Eeltsokken

Taai, hard en droog. Mijn voeten in drie woorden. Tijdens de Kruidvat Beautymiddag maakte ik kennis met een nieuw product in het assortiment van Kruidvat. Een product wat ik eigenlijk überhaupt niet kende! Eeltsokken. Deze plastic hoesjes zijn gevuld met exfoliërende stoffen die het eelt uitdrogen en losweken. Althans, dat belooft het. Het resultaat zou super zachte, poezelige voetjes zijn! Ik was benieuwd en testte de sokken.

DSC 0206 2 Review | Kruidvat Eeltsokken

DSC 0216 Review | Kruidvat Eeltsokken

Dit zijn de sokken. Hoesjes met een gel erin. De sokken trek je aan, plak je dicht met de bijgeleverde strip en vervolgens trek je er een paar sokken overheen om de gel goed tegen de huid te drukken. De sokken voelen koud en nat. Brrr! Vervolgens moet je de sokken een uur aanhouden. Ondertussen kun je het beste lekker op de bank ploffen met een boek of dvd, want lopen is niet echt handig met deze vriendjes aan je voeten. Na een uur spoel je je voeten af en klaar is kees. Nu is het afwachten maar!

Want het eelt-verwijder-proces duurt zo’n drie weken (voor de duidelijkheid: je gebruikt de sokken maar één keer gedurende een uur!). Wat de gel doet is de huid uitdrogen. Dit proces treedt op na ongeveer een week. De eerste week merkte ik dan ook niets. Na de eerste week begon de huid op mijn voeten – net name onderop – heel erg te vervellen. De vellen hingen erbij. Eerst dacht ik ‘Ja maar het eelt dan?’. Na nog een paar dagen merkte ik dat ook mijn eelt helemaal uitdroogde en ging af brokken! HET WERKT! Om het proces te ondersteunen wordt geadviseerd je voeten dagelijks te weken en wordt benadrukt je voeten absoluut niet in te smeren met een crème.

DSC 0217 Review | Kruidvat Eeltsokken

DSC 0219 Review | Kruidvat Eeltsokken

Sorry jongens, geen voor en na foto’s! Ik haat voet-foto’s, brrr! Ik vind de mijne te onsmakelijk en ik wil het jullie niet aandoen!

En?
Het resultaat na 3 weken is inderdaad zachte voeten! Ik ben echt blij verrast. Nee, niet al mijn eelt is verdwenen, en dat moet ook niet! Je voet zou dan niet meer beschermd worden. Er hoort juist een laagje eelt op je voeten te zitten! Maar die dikke hardnekkige, lelijke eeltlaag is zonder al te veel moeite verdwenen. Ook de nagelriemen op mijn teennagels – die echt super versteend waren – heb ik heel gemakkelijk kunnen terugduwen. Holladiee! Mijn voeten voelen zacht aan en zijn behoorlijk opgeknapt! Stiekem heb ik aan het eind van de drie weken ook nog even de hulp gebruikt van een voetvijl. Dit werkte echt su-per! Omdat de huid zo droog is, schaaf je het er heel makkelijk af! (Ik zal jullie maar niet vertellen dat ik na afloop een behoorlijk hoopje gruis heb opgezogen met de stofzuiger… Ieh!) Na het vijlen is het vervellingsproces ook gestopt.

Het resultaat na een uurtje met sokken aanzitten, een paar keer voeten weken en eventjes aan de slag met de vijl in drie weken: sexy feet! Woehoe! Geniaal. Deze eeltsokken zijn wat mij betreft echt een aanrader. Perfect voor de komende zomermaanden. Wel moet je dus rekening houden met dat je voeten zo’n 2 à 3 weken na het gebruik van de sokken er niet uitzien. Dus wel even die tijd incalculeren. icon knipoog Review | Kruidvat Eeltsokken Zou ik de sokken opnieuw kopen? Zeker weten! Eens in de zo veel maanden, als zijnde ‘groot onderhoud’, dat lijkt me wat! Het is effectief en super makkelijk. Ik ben fan!

De eeltsokken kosten €8,99 per paar en zijn vanaf nu te koop bij Kruidvat.

Kende jij het fenomeen ‘eeltsokken’ al? En wat zijn jouw ervaringen?

Comments

 1. Jeetje het lijkt me wel een heel “gedoetje” maar ja als t helpt dan is t wel de moeite waard

  [Beantwoorden]

 2. Dit product kende ik nog niet ! Ik zou het eerder ‘s winters gebruiken dan ‘s zomers omdat je er uiteindelijk toch 3 weken mee bezig bent en je voeten er tijdelijk even niet uitzien :)

  [Beantwoorden]

 3. Ik had ze ook een keer gebruikt van footner die waren wel duur! Iets van 20 euro maar ik dacht nou oke ik ga bijna op vakantie, laten wehet eens proberen! Werkte het inderdaad super goed maar ik zat wel met mn blote vellen voeten op vakanrie! Want daar stond het niet bij hoe dlang het zou duren! ik heb ze todn een keer van een goedkopere merk geprobeerd en die deden helemaal nirts!!! En nu ze deze bij de kruidvat hebben voor dat geld, ga ik die ook nog wel proberen! Vooral omdat het bij joh wel ook werkt!!! Sorry voor mn lange conment troueens haha!

  [Beantwoorden]

 4. Ik ben hier echt heel benieuwd naar! Goede, duidelijke review heb je geschreven. Voor- en nafoto’s zijn niet eens nodig, ik kan me er zelf wel iets bij voorstellen en ik snap wel dat je dat niet op internet wil zetten.

  [Beantwoorden]

 5. Wah! Ik wist nietdat het zolang zou duren! Wel goed dat ze echt werken! :yay: :yay:

  [Beantwoorden]

 6. Ik was hier echt heel benieuwd naar :D Dat klinkt allemaal wel super goed :)
  x

  [Beantwoorden]

 7. Wat goed dat ze werken! Het lijkt mij niet echt een handig product!

  [Beantwoorden]

 8. Dit klinkt als een handige tool! Ik dans en hierdoor krijg ik heel snel last van extreem veel eelt. dit zou een mooie oplossing zijn om eens in de zoveel tijd mn voeten weer netjes te krijgen.

  [Beantwoorden]

 9. Dat is handig zeg. Fijn dat het werkt!

  [Beantwoorden]

 10. Oke, dat had ik dus totaal niet verwacht haha! Wel mega handig!

  [Beantwoorden]

 11. Zo handig ! Lijkt me wel meer iets voor de winter. Zelf probeer ik om de twee weken mijn voeten een pedicure te geven, voetbadje, scrub, puimsteen, the whole works. Alleen is het soms wel eens langer dan twee weken, oeps :p!

  [Beantwoorden]

  Willemijn Reply:

  Haha dat heb ik me ook heel vaak voorgenomen, maar ik faal iedere keer weer! Wahaha!

  [Beantwoorden]

 12. Haha hier had ik echt nog nóóit van gehoord. Ikzelf houd het maar bij een eeltvijl af en toe, maar als je er erg last van hebt begrijp ik dat het heel handig is!

  [Beantwoorden]

 13. Oh, die zou ik misschien ook eens moeten proberen, mijn voeten zijn af en toe ook echt een ramp!

  [Beantwoorden]

 14. Jessica says:

  Ik vind dit DE oplossing voor dames die moeilijk bij hun voeten kunnen komen of geen tijd/zin hebben om steeds hun voeten te doen. Wat ik in de zomer allemaal niet voor eeltige hakken zie in open schoenen :no: . Ik heb zelf ook veel last van eelt, maar als ik geen zin heb om mijn voeten te doen dan trek ik peeptoes aan. Ziet niemand m’n eelt.

  [Beantwoorden]

 15. Jessica says:

  Ik vind dit DE oplossing voor dames die moeilijk bij hun voeten kunnen komen of geen tijd/zin hebben om steeds hun voeten te doen. Wat ik in de zomer allemaal niet voor eeltige hakken zie in open schoenen :no: . Ik heb zelf ook veel last van eelt, maar als ik geen zin heb om mijn voeten te doen dan trek ik peeptoes aan. Ziet niemand m’n eelt.

  [Beantwoorden]

  Jessica Reply:

  sorry, voor de dubbele post. M’n laptop deed raar.

  [Beantwoorden]

 16. Wauw, wat geweldig dat het ook echt werkt, haha! Eerlijk gezegd had ik dat niet verwacht, maar het ziet er goed uit. Thank god dat je geen before and after pictures hebt gedaan.. ik ben het zo met je eens. :’) Ik ga over mijn nek van voeten, vind ze echt walgelijk, maar als je nu heerlijke zachte voetjes hebt, is dat of course aaaamazing!

  [Beantwoorden]

  Willemijn Reply:

  Hahaha ja inderdaad! Brrrr! Bestaat er ook iets zoals een contra-voeten-fetisch? ;)

  [Beantwoorden]

  Cynthiiaa Reply:

  Oh bah, daar wil ik niet aan denken! xD Zometeen heb je mensen die hun voeten afhakken.. juch.

  [Beantwoorden]

 17. Ik ken de sokjes, geweldig! Heb ze 1x van een duurder merk gebruikt met ook een fantastisch resultaat. Binnenkort deze maar halen yeeey!

  [Beantwoorden]

 18. Karlijn says:

  wow, ik ben benieuwd! Hoe vaak moet je dit per week gebruiken? Elke dag?

  [Beantwoorden]

  Willemijn Reply:

  Nee je gebruikt ze maar 1 keer een uur. Het vervellingaproces duurt drie weken.

  [Beantwoorden]

  Moniek Reply:

  Oh, ideaal! Ik was al bang dat je ze dagelijks moest gebruiken ofzo, handig zeg! Ik walg ook van voeten maar deze foto’s kan ik nog wel hebben haha :p bedankt voor je review!

  [Beantwoorden]

 19. Jessica says:

  Een domme vraag, maar gebruik je hetzelfde paar drie weken lang ? Of zitten er 21 in ?

  [Beantwoorden]

  Willemijn Reply:

  Nee je gebruikt ze maar 1 keer een uur. Het vervellingaproces duurt drie weken :)

  [Beantwoorden]

 20. gaaf hoor, ik ken de dat nog niet :O zal ook eens gaan kijken

  [Beantwoorden]

 21. Ik kende het nog niet. Echt fijn dat het helpt , ik had het eerst niet verwacht.

  [Beantwoorden]

 22. Tof dat je het getest hebt, ik was al super benieuwd naar die sokken na het event! En fijn dat het werkt, daar had i ktoch nog m’n twijfels over ;)

  [Beantwoorden]

 23. Wat goed dat ze werken, had ik stiekem niet verwacht! Ik probeer altijd heel braaf een keer in de zoveel weken een voetenbadje te nemen en lekker te vijlen enzo, maar dat schiet er nogal vaak bij in. Ga deze ook een keer proberen, bedankt voor de tip!

  [Beantwoorden]

 24. Ik heb het geprobeerd van een ader merk, en het werkte inderdaad. Maarrrrr – dit is heel vies, mind you :P – ik had echt wekenlang schilfer voeten! En dat is toch wel heel vies. Leek net of ik een schimmel had ofzo, iewuu. Hielp wel, maar it ain’t pretty!

  [Beantwoorden]

 25. Denice says:

  9 euro per paar? en dan heb je 3 weken=21 paar nodig? Ben ik nou achterlijk offeh..?

  [Beantwoorden]

  Denice Reply:

  Oh nevermind, ik snap het al :P dat ene paartje heeft gewoon 3weken een gevolg. Haha.

  [Beantwoorden]

  Willemijn Reply:

  Haha ja inderdaad. Het is wat lastig uitleggen, maar je draagt dus maar 1 x de sokken en vervolgens vervellen je voeten 3 weken lang.

  [Beantwoorden]

 26. RomyH says:

  Ik ga vandaag nog naar de kruidvat!
  Precies wat ik nodig heb, eeltvrije voeten zonder al te veel moeite en nog betaalbaar ook!

  [Beantwoorden]

 27. klinkt goed, ik ga het zéker uitproberen!

  [Beantwoorden]

 28. jennifer says:

  Dit is echt ideaal :) ik gebruik die sokken ook , maar dan van Footner en die is € 19,90 .. ;\
  morgen maar kopen!

  [Beantwoorden]

  Willemijn Reply:

  Ik ben heel benieuwd of je verschil merkt! Want ik heb ze niet kunnen vergelijken. Als je het leuk vindt, laat het weten! :D

  [Beantwoorden]

 29. Heb toevallig gister van Hansaplast een anti eelt serum en een voetencreme gekocht. Ben heel benieuwd hoe die werken…

  [Beantwoorden]

 30. Klinkt wel goed :D x

  [Beantwoorden]

 31. Dit is echt iets voor mijn voeten, maar ben bang dat ik inmiddels te laat ben… wie weet kunnen we binnen 3 weken wel weer genieten van een zonnetje :-) .

  [Beantwoorden]

 32. Ik ben benieuwd! Ik heb dikke eelt op mijn hielen, als ik het er vandaag allemaal af schraap staat het er volgende week weer. Mijn voeten doen er soms pijn van.

  [Beantwoorden]

 33. Wat goed! Deze ga ik zeker proberen :D

  [Beantwoorden]

 34. Ik kende het niet, maar het klinkt zeker goed! Ik heb niet over m’n hele voetzool eelt maar wel op een paar hardnekkige plekjes waar ik met een voetvijl ook weinig bij kan aanrichten. Morgen gelijk halen!

  [Beantwoorden]

 35. BeautyPrincess says:

  Een duidelijke review. Ik ben er enthousiast genoeg over. Ga ze ook morgen ook maar ‘s kopen.

  [Beantwoorden]

 36. Wat een supertip!
  Doordat ik bij turnen op blote voeten loop of op sokken en ik vaak moet draaien en op de brugligger zit met mijn voeten heb ik veel eelt, dit zou toch wel een leuke oplossing zijn! Al zal het wel snel terugkomen, misschien een tip voor in de zomervakantie ;)

  [Beantwoorden]

 37. JoycevbB says:

  Ik ben heel blij met deze review en ook met het feit dat ze dus écht werken!
  Wat je zegt: voor groot onderhoud is dit ideaal!

  [Beantwoorden]

 38. Angela says:

  Ohhhhh ik heb deze ook gekocht maar niet gezien dat er zo’n stripje zat om ze te sluiten, naja ik heb er wel een sok overheen gedragen dus ik hoop dat ze wel gewoon hun werk doen haha.

  [Beantwoorden]

 39. meike says:

  yak! Uurtje naar de pedicure lijkt me een beter plan…

  [Beantwoorden]

 40. chantal says:

  ik heb ze nu aan …. voelt idd een beetje vies maar ben heel benieuwd naar het reaultaat

  [Beantwoorden]

  Willemijn Reply:

  Doe je verslag? :D Ben benieuwd!

  [Beantwoorden]

 41. Yvette says:

  Heb ze vorige week ook gebruikt en werkt tot nu tot echt goed! Vellen hangen erbij maar krijg op sommige plekken al zachte voetjes! En dat weken gebeurt ook al onder de douche!
  Echte aanrader tot nu toe!

  [Beantwoorden]

 42. Sanne says:

  Ik ben ze nu aan het testen , wel raar die dingen aan je voeten.
  Weken in heet water zou het proces versnellen
  ik wil volgende week al die knappe voetjes voor op de trouw

  [Beantwoorden]

 43. WAW, dit ga ik aan mijn moeder aanraden. Zij heeft altijd hele droge en eelterige voeten en dit kan haar wel eens helpen. WEET JE WAT, ik koop het haar voor moederdag.
  Superbedankt voor deze review ! x

  [Beantwoorden]

 44. Kejos says:

  Ik heb ze afgelopen zaterdag aangehad… echt GEWELDIG!

  Ik heb best wel vee leelt op mijn hakken altijd en nu gister stond ik onder de douche en kwamen er echt *excuse het vieze beeld dat ik nu geef* stukken eelt van mijn voeten… echt stukken van 3 cm ofzo… echt heel goor… :P maar het wel dus wel echt super..

  Ze zeggen wel dat je moet weken, maar dat heb ik nergens gedaan, voor mij was het genoeg om gewoon 10 minuten met mijn voeten in het water te staan tijdens het douchen.. maar als je niet iedere dag douchet is het misschien toch wel een aanrader om even te weken…. want ik merkte echt dat er voor het douchen nog niets aan het vervellen was.. en tijdens het douchen echt in eens heel erg.. maar het werkt dus wel echt super..

  en idd misschien een tip om in de winter te doen (of als je voeten nog niet bruin zijn).. want mijn voeten waren dus al een klein beetje bruin, maar aangezien je die sokken ook op de bovenkant hebt zitten (en daar wordt dus ook ge-exfolieerd) heb ik nu op iedere voet een stuk wit van waar die sokken zaten! :P gelukkig valt het niet erg op.. haha..

  [Beantwoorden]

 45. anneke says:

  ik vroeg mij het volgende af : ik heb heel veel littekens van acne op mijn rug. aangezien dit je huid zo doet vervellen is het misschien ook bruikbaar om zo een schoen op je rug te kleven en zo de littekens laten verdwijnen?

  [Beantwoorden]

 46. Bibi says:

  Ik heb ze van Footner gebruikt. En daar stond ook in de gebruiksaanwijzing dat het +/- 2 wk (shimmer-pie) zou duren.
  Die werkten super goed maar idd wel erg prijzig. Ik ga die van het Kruitvat zeker proberen. Op dit moment kun je ze voor € 5,00 kopen met de voordeelkaart, helemaal een leuk prijsje. Super website!

  [Beantwoorden]

Speak Your Mind

*

;) :zzz: :yay: :xmas: :x :travel: :sunglasses: :ssst: :shopping: :pc: :no: :music: :love: :love2: :linlove: :lezen: :kiss: :jummie: :jep: :heart: :happy: :handkiss: :haha: :doei: :dance: :coffee: :cadeau: :blush: :birthday: :S :P :D :@ :?: :) :(