Huidverzorgingsroutine Martine (december 2013)

DSC 3257 Huidverzorgingsroutine Martine (december 2013)

We leven ondertussen alweer in de maand december, een koude maand met veel wind, regen, storm en wie weet als we geluk hebben zelfs wel sneeuw! Ik merk het erg aan mijn huid. Ik heb een gevoelige huid met een droog voorhoofd en droge wangen. Nu merk ik daar in de zomer niets van en is mijn T-zone eerder vet. Op dit moment merk ik juist de droogte. Ik heb nu een fijne huidverzorgingsroutine gevonden. Welke producten gebruik ik nu eigenlijk?

DSC 3261 Huidverzorgingsroutine Martine (december 2013)

Stap 1: Ik begin altijd met het schoonmaken van mijn ogen. Dit doe ik het liefst met een make-up remover die zowel olie als lotion bevat. Pure olie vind ik te vet en pure lotion vaak iets te irriterend. Een combinatie werkt het fijnst vind ik zelf. Ik gebruik er nu een van Douglas eigen merk: XLarge. Hij doet zijn werk goed, maar mijn oogleden zien er na afloop (zonder heel hard te boenen) wel lichtrood uit. Dit trekt wel weg na 5 minuten maar het lijkt er op dat ik eigenlijk een mildere variant nodig heb.

Stap 2: Ik pak mijn Clarisonic Mia 2 er bij. Binnenkort volgt er een uitgebreide review van dit product. Ik maak mijn gezicht nat en het borsteltje van de Clarisonic Mia 2 ook. Ik doe er wat Vitamin E Gentle Facial Wash van The Body Shop op en reinig hiermee mijn gezicht. Deze voelt fijn aan, mijn huid voelt na afloop niet trekkerig en ook is mijn huid heel erg goed schoon.

Stap 3: Als laatst voor het reinigen van mijn huid gebruik ik de Aloe Calming Toner van The Body Shop voor de gevoelige huid voor de laatste restjes make-up en ter voorbereiding op de crèmes.

DSC 3262 Huidverzorgingsroutine Martine (december 2013)

Stap 4: Omdat ik dit zo heerlijk verfrissend aan vind voelen, spuit ik daarna nog Vitamin E Face Mist op mijn huid van The Body Shop. En dan ga ik mijn tanden poetsen en ondertussen neemt mijn gezicht alles op van de producten die ik gebruikt heb.

Stap 5: Dan is het tijd voor moisturiser. Mijn favoriet is de Dramatically Different Moisturizing Lotion + van Clinique. Soms als ik nog iets extra’s nodig heb tegen de droogte van mijn huid gebruik ik op droge plekken de Sheer Moisture van Dermalogica (voornamelijk voor mijn voorhoofd/wangen).

DSC 3264 Huidverzorgingsroutine Martine (december 2013)

Stap 6: Daarna gebruik ik een oogroller van Boots No7. Dit heeft meer te maken met dat ik de koude bolletjes zo’n heerlijke sensatie vind onder mijn ogen. Mijn lippen verzorg ik met Carmex en dan ben ik klaar om mijn bed in te rollen.

Ik gebruik deze producten nu al geruime tijd en ik vind ze heel fijn werken. Het doet zeker iets goeds voor mijn huid heb ik het gevoel. Vooral de Clarisonic Mia 2 maakt verschil en de Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion +. Kom maar op met die ijzige wintermaanden!

Hoe ziet jouw huidverzorgingsroutine er in de winter uit?

Comments

 1. Ik wil ontzettend graag de clarisonic aan mijn routine toevoegen!

  [Beantwoorden]

 2. Leuk om jouw gezichtsverzorgingsroutine te zien! De dramatically different lotion van cliniqie heb ik ook een lange tijd geleden opgemaalt, ik vond deze erg fijn!

  [Beantwoorden]

 3. Ziet er uit als een goede en fijne routine, zo zou ik het ook moeten doen! ;)

  [Beantwoorden]

 4. Ik vind de Vitamine E lijn van The Body Shop ook zo fijn! En de Clarisonic ook trouwens, het mag dan een duur apparaat zijn, maar het werkt zeker weten.

  [Beantwoorden]

 5. Ik wil zo graag een clarisonic. Moet de kerstman maar even lief aankijken volgens mij! Fijne producten gebruik je.

  [Beantwoorden]

 6. Mooie producten gebruik je! :)

  [Beantwoorden]

 7. wauw mooie producten!!

  [Beantwoorden]

 8. Leuk om te zien!

  [Beantwoorden]

 9. Ben heel benieuwd naar je review van clarasonic! Fijne verzorging ook ;)

  [Beantwoorden]

 10. Lipbalsmen is ook steeds het laatste wat ik op doe voor ik ga slapen :) Anders komt het echt niet goed!

  [Beantwoorden]

 11. Fijne producten

  [Beantwoorden]

 12. Wat een mooie producten!

  [Beantwoorden]

 13. Leuk om te weten, fijn artikel!

  [Beantwoorden]

 14. Mooie producten gebruik je!

  [Beantwoorden]

 15. Mooie producten, wel iets te luxe voor mij als student ;)

  [Beantwoorden]

 16. Wat leuk om te zien zeg!

  [Beantwoorden]

 17. Marieke says:

  Hoi Martine, ik heb vaak hetzelfde probleem met make-up reinigers als jij geloof ik. Ik gebruik nu sinds kort een reinigingsolie van Dior, die is heel fijn. Op droge of vochtige huid inmasseren en afspoelen. Geen vettig gevoel, geen droge huid, en geen restjes make-up. En het belangrijkste: geen enkele irritatie. Superfijn spul!

  [Beantwoorden]

 18. Wat een mooie producten & merken gebruik je. Leuk om te zien! Ik heb ook een product van Dermalogica en vind ‘t heerlijk :-) Al is het wat minder voor je portemonnee :-(

  [Beantwoorden]

 19. mooie producten zeg :D

  [Beantwoorden]

 20. Mooie routine :-) Lijkt me ideaal voor een happy huidje.

  [Beantwoorden]

 21. Fijne routine! die van the bodyshop wil ik ook nog eens proberen :p

  [Beantwoorden]

 22. Danielle says:

  Ik ben echt fan van de dramatically different lotion: ik gebruik het dag en nacht!
  Mijn ogen raken ook geïrriteerd van make-up remover lotions. Zelf gebruik ik al meer dan 20 jaar babyolie om mijn oogmake-up te verwijderen. Mijn oogleden blijven daar weliswaar iets vettig van achter, maar dat is met een watje met warm water goed te verwijderen.
  Facewash en tonic gebruik ik nu van de Etos, voor de gevoelige huid en dat bevalt goed.
  Oogcreme is ook van clinique: de anti-dark-spot variant: erg fijn.

  [Beantwoorden]

 23. Sophie says:

  Zo leuk om huidverzorgingsroutines te bekijken! Merk echt dat ik dat de laatste maanden interessanter begin te vinden dan make-up. De Clarisonic staat héél hoog op mijn verlanglijstje.. Misschien dat ik ‘m voor Sinterklaas, m’n verjaardag en kerst samen kan vragen.. :dance: Ik kijk dan ook uit naar je review!

  [Beantwoorden]

 24. Mooie routine heb je! Leuk om te zien welke producten je gebruikt. Nu het kouder is, gebruik ik ook graag producten met vitamine E van The Body Shop. Mijn huid knapt er helemaal van op!

  [Beantwoorden]

 25. lien says:

  Doe je dit eens in een filmpje?

  [Beantwoorden]

 26. Leuk om te zien!

  [Beantwoorden]

 27. Super leuk om te zien! The Body Shop verzorgings producten vind ik ook erg goed en ben benieuwd naar je review van de Clarisonic.

  [Beantwoorden]

 28. Danique says:

  Ik gebruik alles van Alcina. Ik zou de clarisonic wel willen. Maar vind het echt nog te duur.
  Ik wacht af of er een goedkoper alternatief komt

  [Beantwoorden]

 29. Marnel says:

  Klinkt heel erg goed!! :jep:

  [Beantwoorden]

 30. Mooie producten gebruik je!

  [Beantwoorden]

 31. Fijn om je routine te lezen! Ik ben benieuwd naar je review van de Clarisonic.

  [Beantwoorden]

 32. Martine says:

  Hoi Martine, leuke routine en lekker verzorgend voor deze koude maanden. Ik heb nog een vraag over de Clarisonic: ge bruik je deze met een borsteltje voor de gewone huid of de gevoelige huid? Ik heb ‘m namelijk zelf ook met een gewone borstel en momenteel gebruik ik ‘m niet omdat het te sterk is voor mijn, toch wel, gevoelige huid. Ik twijfel of ik een ander borsteltje zal kopen omdat ik mij afvraag of het iets uitmaakt. Vandaar mijn vraag ;)

  [Beantwoorden]

 33. Cari says:

  Hoe duur is die lotion van Clinique?

  [Beantwoorden]

 34. Leuk om te zien en je gebruikt zo te zien goede producten. Zelf verzorg ik mijn huid op dit moment heel erg slecht. Het enige wat ik eigenlijk gebruik is af en toe reinigingsmelk en lotion.

  [Beantwoorden]

Speak Your Mind

*

;) :zzz: :yay: :xmas: :x :travel: :sunglasses: :ssst: :shopping: :pc: :no: :music: :love: :love2: :linlove: :lezen: :kiss: :jummie: :jep: :heart: :happy: :handkiss: :haha: :doei: :dance: :coffee: :cadeau: :blush: :birthday: :S :P :D :@ :?: :) :(